Regelmatig plaatsen we hier een korte omschrijving van onze actuele activiteiten. Voor een overzicht van al onze activiteit, kijk op onze jaarplanning. Wil je niets missen volg dan onze facebook pagina of abonneer je op onze nieuwsbrief (onder kopje nieuwsbrief in de rechtermarge van elke pagina).

Woensdag 23 oktober Buitengewoon leuk die kabouters

Een actief speluur voor jonge kinderen van 4 – 8 jaar, onder begeleiding van hun (groot-)ouders. Deze keer gaan we op bezoek bij de kabouters op het Natuurpad. De herfst is een drukke tijd. De kinderen gaan de dieren helpen om zich voor te bereiden op de winter. Dat betekent nootjes verzamelen, de trekvogels bijvoeren en een schuilplaats maken voor insecten. Maar natuurlijk gaan we ook zingen en spelletjes doen. Komen jullie ook?

We verzamelen om 14:00 uur bij boerderij de Heuvel (Keercamp 13) en de activiteit is afgelopen om 15:00 uur. De activiteit is ook geschikt voor BSO groepen. Kosten 2,50 per kind. Aanmelden via info@groenemaatjes.nl

Zondag 20 oktober – wildplukken voor gezinnen

Op de eerste zondag van de herfstvakantie gaan we weer wildplukken met gezinnen. De activiteit vindt plaats op Fort ’t Hemeltje. We verzamelen om 11 uur. We gaan op zoek naar eetbare kruiden en vruchten voor een herfstlunch. Vervolgens gaan we de lunch buiten bereiden en samen opeten rondom het vuur. De activiteit is om 14 uur afgelopen.

De activiteit wordt georganiseerd in opdracht van Groen doet Goed van de gemeente Houten. Deelname is gratis, wel graag van tevoren aanmelden via info@groenemaatjes.nl. Vermeld hierbij ook de leeftijd van de kinderen en eventuele allergieën of dieetwensen. 

Zondag 22 september – Wildplukken voor gezinnen

Op 22 september gaan we weer wildplukken met gezinnen in het Houtens groen. We verzamelen om 14 uur bij boerderij de Heuvel (Keercamp 13) en maken een korte fietstocht langs eetbare planten in en nabij Houten. Met de oogst keren we terug naar de heuvel en bereiden hier een heuse High Tea, met sandwiches, jam en nog veel meer lekkers. Tot slot gaan we dit samen opeten op een mooie plek aan het natuurpad. Om 17 uur is de activiteit afgelopen. Deelname is gratis. Informatie en aanmelden via info@groenemaatjes.nl.

Vrijdag 13 september – Spelen in het Groen

Activiteit voor jonge gezinnen door Groene Maatjes en Fluit en Kruid. We gaan dit keer naar Fort ’t Hemeltje. Het thema is een nog een verrassing. Tijdens de middag komen verschillende spellen en natuuractiviteiten aan bod om samen met je kind in de natuur te doen. Alle zintuigen worden hierbij gebruikt. Ook gaan we lekker veel bewegen.

Tijd: 15-17 uur. Verzamelen bij Fort ’t Hemeltje, Fortweg 9, 3992 LX Houten. Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden via info@groenemaatjes.nl.

Zaterdag 31 augustus – smaaklaboratorium

Op zaterdag 31 augustus zijn wij weer present bij het Oogstfeest Kromme Rijn Streek. Wij presenteren een smaaklaboratorium. Kinderen (en ouderen ook) kunnen diverse spannende smaakproefjes doen. De producten uit het Kromme Rijngebied worden zo onder de aandacht van de bezoekers gebracht.
Proeven doe je met je mond, dat weet iedereen. Maar wist jij dat ook je neus, je oren en je mondgevoel daar een belangrijke rol bij spelen? Met dichtgeknepen neus proef je heus wel dat je een stukje fruit eet. Maar of het een peer of appel is, dat weet je pas als je ook je neus gebruikt. En zo zijn er nog meer proefjes, zoals proeven met een blinddoek om. Dat is pas echt spannend!

Zondag 23 juni Wildplukken voor gezinnen – Midzomer op fort WKU

Wildplukexcursie voor gezinnen. Vier midzomer op Fort WKU. We gaan wildplukken in de omgeving, bereiden vervolgens een zomers lunch die we gezamelijk op gaan eten. Meer informatie volgt binnenkort.

De activiteit wordt georganiseerd in opdracht van Groen doet Goed van de gemeente Houten. Deelname aan de activiteit is gratis. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de voorbereiding. Stuur hiervoor een email naar info@groenemaatjes.nl. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën.

We verzamelen om 11 uur bij het toegangshek van het Fort.

Vrijdag 14 juni Spelen in het Groen

Activiteit voor jonge gezinnen door Groene Maatjes en Fluit en Kruid. Thema is “Druk, druk, druk!”. We gaan onderzoeken waar dieren en planten in het bos het zo druk mee hebben. Elke zomer weer opnieuw gonst het in het bos, in de vijver, in de wei. Tijdens de middag komen verschillende spellen en natuuractiviteiten aan bod om samen met je kind in de natuur te doen. Alle zintuigen worden hierbij gebruikt. Ook gaan we lekker veel bewegen.

Tijd: 15-17 uur. Verzamelen bij de parkeerplaats aan de Marsdijk. Daarvandaan gaan we samen Nieuw Wulven in. Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden via info@groenemaatjes.nl.

Donderdag 13 juni Op avontuur in de natuur

Deze activiteit wordt aangeboden via Koffieplus en is een kennismaking met onze nieuwe natuurwandelingen voor senioren. Hierbij ga je op stap met twee ervaren natuurgidsen. We maken een wandeling van ongeveer 4 kilometer door de groenstrook in Houten. Ondertussen ontdekken we de natuur van het seizoen met al onze zintuigen. Thema is kleurrijke zomer met speciale aandacht voor bloemen en vlinders.

De activiteit begint om 10 uur en duurt tot 12 uur. Onderweg drinken we een kopje koffie/thee. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

Woensdag 12 juni Buitengewoon leuk die bospiraten

Een actief speluur in de natuur met een educatief tintje. De activiteit is voor jonge kinderen onder begeleiding van hun (groot)ouders. Deze keer gaan we op bezoek bij de bospiraten in Nieuw Wulven. Lorre, de papegaai levert een brief af. In de enveloppe zit ook een schatkaart en opdrachten. Dat belooft een spannende piratentocht te worden. Doe je mee?

Tijd: 15.00 – 16.00 uur. We verzamelen bij de fietsenstalling bij het bruggetje bij het verdronken bos in Nieuw Wulven. Dit ligt dus midden in het bos en  niet aan één van de parkeerplaatsen. Kosten: € 2,50 per kind

Trek kleding aan die vies mag worden en stem je kleding af op het weer. Meer informatie via 06 44 28 47 46. Opgeven via info@groenemaatjes.nl

Woensdag 22 mei Buitengewoon leuk Roodkapje 

Een actief speluur voor jonge kinderen van 4 – 8 jaar, onder begeleiding van hun (groot-)ouders. Roodkapje nodigt ons uit kruiden te verzamelen voor de toverdrank voor oma die ziek is. Kom luisteren naar het verhaal van Roodkapje (Wolf is het er niet mee eens!) en wolvenspelletjes spelen. Oma krijgt bloemen en Wolf vertelt hoe het écht zit met de wolven. Kun je zingen? Zing dan mee!

Tijd: 15.00 – 16.00 uur. We verzamelen bij de fietsenstalling bij het bruggetje bij het verdronken bos in Nieuw Wulven. Dit ligt niet aan één van de parkeerplaatsen. Kosten: € 2,50 per kind

Trek kleding aan die vies mag worden en stem je kleding af op het weer. Meer informatie via 06 44 28 47 46. Opgeven via info@groenemaatjes.nl

Zondag 19 mei Wildplukken – Romeinse lunch langs de Limes

Het is een gezinsactiviteit voor (groot)ouders met kinderen. Het wildplukken vindt plaats op de buitenrand van fort Vechten. Maak en eet een echte Romeinse 3-gangen lunch. Met wilde kruiden, brood en diverse hapjes. We drinken muntthee en vlierbloesemlimonade en liggen aan ‘tafel’ als echte Romeinen. De kinderen verplaatsen zich in het leven van de Romeinse soldaten en proberen zich voor te stellen hoe zij tijdens hun veldslagen kennis maakten met voor hun onbekend eten. Natuurlijk namen ze ook eigen voedsel uit Rome mee, zoals druiven en olijfolie. En wisten jullie dat we ook eieren en walnoten aan de Romeinen te danken hebben? Maar aten ze echt liggend aan tafel en aten zo zoveel als in de boeken van Asterix en Obelix beschreven staat? Meld je aan via info@groenemaatjes.nl en laat je verrassen.

De activiteit wordt georganiseerd in opdracht van Groen doet Goed van de gemeente Houten. Deelname aan de activiteit is gratis. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de voorbereiding. Stuur hiervoor een email naar info@groenemaatjes.nl. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën.

We verzamelen op de parkeerplaats van bos Nieuw Wulven (noordzijde) aan de Marsdijk. Om 11 uur lopen we gezamenlijk langs Castellum Fectio, de contouren van het oudste Romeinse legerkamp van Utrecht, richting de buitenrand van fort Vechten. Hier gaan we plukken, koken en smullen. De activiteit is om 14 uur afgelopen.

Woensdag 10 april Buitengewoon leuk die kikkers

‘Buitengewoon leuk’ is een speluurtje in de natuur met een educatief tintje. Deze keer staat de kikker centraal. Kikker, een handpop, ontvangt jullie. Kikkers  kwaken, springen, warmen zich op in de zon en te ‘eten’ met een roltong. Doen jullie dat na? En wie kan de gouden bal van de kikkerkoning vinden?

De activiteit is voor kinderen van 4 t/m 8 onder begeleiding van hun (groot-) ouders. Tijd: 15.00 – 16.00 uur. We verzamelen bij de fietsenstalling bij het bruggetje bij het verdronken bos in Nieuw Wulven. Dit ligt niet aan één van de parkeerplaatsen. Kosten: € 2,50 per kind

Trek kleding aan die vies mag worden en stem je kleding af op het weer. Meer informatie via 06 44 28 47 46. Opgeven via info@groenemaatjes.nl

Zondag 31 maart Wildplukken Lentefeest

We gaan weer wildplukken met gezinnen. Dit maal zijn we uitgenodigd op een particulier terrein aan de Achterdijk in Schalkwijk. Een idyllische plek met grasland en een klein bosperceel. Dit bosperceel is een waar daslookparadijs. De geur van look is al van afstand te ruiken. Daar zijn veel lekkere gerechten van te maken, o.a. soep en kruidenboter. De boter gaat op de broodjes voor boven het vuur. Het wordt een waar lentefeest ingeluid met daslook! Enne, weet jij wat daslook met beren te maken heeft?

De activiteit wordt georganiseerd in opdracht van Groen doet Goed van de gemeente Houten. Deelname aan de activiteit is gratis. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de voorbereiding. Stuur hiervoor een email naar info@groenemaatjes.nl. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën. De activiteit start om 14 uur en duurt tot 17 uur. We verzamelen bij de brug naar het perceel (navigatie: Achterdijk 6, 3998 NG Schalkwijk). Parkeren op kruising Waalseweg/Lange Uitweg. Wegens de beperkte parkeermogelijkheden graag op de fiets komen!

Vrijdag 22 maart Spelen in het Groen

Onze oude activiteit in een nieuw jasje. Ook dit jaar gaan we weer ieder seizoen naar buiten met jonge gezinnen. Heerlijk buiten spelen, samen met het gezin! Het thema is Wakker worden. Tijdens de workshop komen verschillende spellen en natuuractiviteiten aan bod om samen met je kind in de natuur te doen. Alle zintuigen worden hierbij gebruikt. De workshop vindt plaats op het natuurpad. We verzamelen bij het NME, Keercamp 13. Deelname is gratis, wel graag van te voren aanmelden via info@groenemaatjes.nl.

Vrijdag 23 november Opvoeden in het Groen

Naar buiten in Houten. De projectgroep Groen doet goed van de gemeente Houten daagt u uit om de natuur bij Houten te bezoeken. Gaat u mee? Lekker naar buiten met uw kinderen? Samen met pedagogisch medewerkers van Kind & Co bieden wij een leuke en actieve middag in de natuur voor u en uw kinderen. Dus doe mee en geniet van de herfst met diverse spelvormen en activiteiten.

De workshop is voor gezinnen met jonge kinderen (accent op 4- 7 jaar). Dit keer gaan we naar Fort ’t Hemeltje De workshop start om 15 uur voor de ingang van het Fort en duurt 2 uur. Ga op zoek naar spinnen, maak een spinnenweb, verzamel herfstbladeren en ontmoet onze eekhoorn. We spelen door tot in de avondschemer. Aanmelden en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

De workshop wordt gesubsidieerd vanuit ‘Groen doet goed’ Houten. Dit project stimuleert kinderen om naar buiten te gaan. Deelname is gratis.

Vrijdag 9 november Frisse neus, heldere geest

Buiten is gezond! Maar soms is de drempel om de natuur in te gaan hoog, bijvoorbeeld omdat u alleen bent. Herkent u dit bij uzelf of uw naaste, kom dan samen naar “Frisse neus, heldere geest” . Het is een gratis activiteit voor ouderen en hun mantelzorgers. Onder begeleiding van natuurgidsen maakt u vanaf het Haltna huis een klein ommetje (1-2 km) door het Imkerspark. Onderweg beleven we de natuur met alle zintuigen: wat valt er op dit moment te zien, te ruiken, te voelen, te horen en misschien te proeven? Na een klein uurtje drinken we samen koffie in het Huis van Houten, Onderdoor 160 (pand bibliotheek).

Aanmelden via de website van het Steunpunt Mantelzorg Houten of telefonisch via Lia (06-44284746) of Irene (06-13840198). U kunt ook bellen als u eerst meer informatie wilt. We verzamelen aan de achterzijde van het Haltna vanaf 9.45 uur. De activiteit start om 10 uur.

Vrijdag 26 oktober Wildplukken herfstlunch op Fort ’t Hemeltje

Kom vrijdag in de herfstvakantie naar onze laatste wildplukactiviteit van het seizoen. Ook zo benieuwd wat er zo laat in het seizoen te eten is in de natuur? We maken een herfstlunch met soep en bakken broodjes boven het vuur.  We beginnen om 11 uur en zijn om 14 uur klaar.

De activiteit wordt georganiseerd in opdracht van Groen doet Goed van de gemeente Houten. Deelname aan de activiteit is gratis. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de voorbereiding. Stuur hiervoor een email naar info@groenemaatjes.nl. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën.

Vrijdag 5 oktober Frisse neus, heldere geest

Buiten is gezond! Maar soms is de drempel om de natuur in te gaan hoog, bijvoorbeeld omdat u alleen bent. Herkent u dit bij uzelf of uw naaste, kom dan samen naar “Frisse neus, heldere geest” . Het is een gratis activiteit voor ouderen en hun mantelzorgers. Onder begeleiding van natuurgidsen maakt u vanaf het Haltna huis een klein ommetje (1-2 km) door het Imkerspark. Onderweg beleven we de natuur met alle zintuigen: wat valt er op dit moment te zien, te ruiken, te voelen, te horen en misschien te proeven? Na een klein uurtje drinken we samen koffie in het Huis van Houten, Onderdoor 160 (pand bibliotheek).

Aanmelden via de website van het Steunpunt Mantelzorg Houten of telefonisch via Lia (06-44284746) of Irene (06-13840198). U kunt ook bellen als u eerst meer informatie wilt. We verzamelen aan de achterzijde van het Haltna vanaf 9.45 uur. De activiteit start om 10 uur.

Zondag 23 september Wildplukken High Tea op Fort ’t Hemeltje

Deze zondag stelt Staatsbosbeheer het Fort open speciaal voor onze wildplukactiviteit. En wat is er nou leuker dan samen te speuren naar wat je kunt eten en daar dan iets lekkers van maken? We eten o.a. sandwiches met bloemen en scones met bramenjam. En natuurlijk een lekkere kruidenthee. Opeten doen we rond een kampvuur. We beginnen om 14 uur en zijn om 17 uur klaar.

De activiteit wordt georganiseerd in opdracht van Groen doet Goed van de gemeente Houten. Deelname aan de activiteit is gratis. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de voorbereiding. Stuur hiervoor een email naar info@groenemaatjes.nl. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën.

Vrijdag 14 september Opvoeden in het Groen

Naar buiten in Houten. De projectgroep Groen doet goed van de gemeente Houten daagt u uit om de natuur bij Houten te bezoeken. Gaat u mee? Lekker naar buiten met uw kinderen? Samen met pedagogisch medewerkers van Kind & Co bieden wij een leuke en actieve middag in de natuur voor u en uw kinderen. Dus doe mee en geniet van de herfst met diverse spelvormen en activiteiten.

De workshop is voor gezinnen met jonge kinderen (accent op 4- 7 jaar). Dit keer gaan we naar het natuurpad in Houten. De workshop start om 15 uur voor de ingang van de speeltuin en duurt 2 uur. Aanmelden en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

De workshop wordt gesubsidieerd vanuit ‘Groen doet goed’ Houten. Dit project stimuleert kinderen om naar buiten te gaan. Deelname is gratis.

Vrijdag 7 september Frisse neus, heldere geest

Buiten is gezond! Maar soms is de drempel om de natuur in te gaan hoog, bijvoorbeeld omdat u alleen bent. Herkent u dit bij uzelf of uw naaste, kom dan samen naar “Frisse neus, heldere geest” . Het is een gratis activiteit voor ouderen en hun mantelzorgers. Onder begeleiding van natuurgidsen maakt u vanaf het Haltna huis een klein ommetje (1-2 km) door het Imkerspark. Onderweg beleven we de natuur met alle zintuigen: wat valt er op dit moment te zien, te ruiken, te voelen, te horen en misschien te proeven? Na een klein uurtje drinken we samen koffie in het Huis van Houten, Onderdoor 160 (pand bibliotheek).

Aanmelden via de website van het Steunpunt Mantelzorg Houten of telefonisch via Lia (06-44284746) of Irene (06-13840198). U kunt ook bellen als u eerst meer informatie wilt. We verzamelen aan de achterzijde van het Haltna vanaf 9.45 uur. De activiteit start om 10 uur.

Vrijdag 29 juni Modderdag

Landelijke modderdag, ook Houten doet mee. Kom naar Nieuw Wulven om lekker te spelen in de modder. Vies worden mag! Wil je even bijkomen van alle moddergevechten, modderhindernissen e.d. kom dan naar de activiteit van Groene maatjes. Luister naar het sprookje van de grote modderkruiper en beleef het verhaal mee. We hebben diverse spellen en creatieve activiteiten, waarbij je van alles leert over de fascinerende modderkruiper, die ook in Nieuw Wulven leeft.

Het is een doorlopende activiteit van 14 – 17 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Zondag 24 juni Wildplukken midzomerfeest

Vier het feest van de langste dag. Zoek kruiden voor de heksensoep en bloemen voor in je haar. Bak kaneelbroodjes boven het vuur of maak smørrebrød met skyr en lokale kruiden. Het is een gezinsactiviteit. We verzamelen om 14 uur op de picknickplaats aan het Amsterdam Rijn kanaal, bij de kruising van de Overeindseweg en de Heemsteedsekanaaldijk (tegenover fort De Batterijen). De activiteit duurt tot 17 uur.

De activiteit wordt georganiseerd in opdracht van Groen doet Goed van de gemeente Houten. Deelname aan de activiteit is gratis. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de voorbereiding. Stuur hiervoor een email naar info@groenemaatjes.nl. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën.

Zondag 17 juni Buitendag

Trek er met het gezin op uit naar het speelbos Nieuw Wulven. Lekker buiten, stoere dingen samen met je vader. Groen doet goed organiseert een actieve dag buiten voor gezinnen met basisschoolkinderen. Diverse organisaties bieden natuuractiviteiten. Wij zijn er met een camouflage activiteit. Leer hoe dieren zich camoufleren en probeer jezelf zo goed mogelijk te camoufleren met natuurlijke materialen. Als bewijs deel je je foto via facebook en maak je kans op een prijs.

Doorlopende activiteit. Deelname is gratis.

Vrijdag 15 juni Opvoeden in het Groen

Naar buiten in Houten. De projectgroep Groen doet goed van de gemeente Houten daagt u uit om de natuur bij Houten te bezoeken. Gaat u mee? Lekker naar buiten met uw kinderen? Samen met pedagogisch medewerkers van Kind & Co laten wij u met uw kinderen de natuur beleven. U leert diverse spelvormen en activiteiten.

De workshop is voor gezinnen met jonge kinderen (accent op 4- 7 jaar). De zomer editie vindt plaats op de Vijfwal (verzamelen bij OBS de Plantage). De workshop start om 15 uur en duurt 2 uur. Aanmelden en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

De workshop wordt gesubsidieerd vanuit ‘Groen doet goed’. Dit project stimuleert kinderen om naar buiten te gaan. Deelname is gratis.

Vrijdag 1 juni Frisse neus, heldere geest

Buiten is gezond! Maar soms is de drempel om de natuur in te gaan hoog, bijvoorbeeld omdat u alleen bent. Herkent u dit bij uzelf of uw naaste, kom dan samen naar “Frisse neus, heldere geest” . Het is een gratis activiteit voor ouderen en hun mantelzorgers. Onder begeleiding van natuurgidsen maakt u vanaf het Haltna huis een klein ommetje (1-2 km) door het Imkerspark. Onderweg beleven we de natuur met alle zintuigen: wat valt er op dit moment te zien, te ruiken, te voelen, te horen en misschien te proeven? Na een klein uurtje drinken we samen koffie in het Huis van Houten, Onderdoor 160 (pand bibliotheek).

Aanmelden via de website van het Steunpunt Mantelzorg Houten of telefonisch via Lia (06-44284746) of Irene (06-13840198). U kunt ook bellen als u eerst meer informatie wilt. We verzamelen aan de achterzijde van het Haltna vanaf 9.45 uur. De activiteit start om 10 uur.

Zondag 27 mei Wildplukken, Romeinse lunch langs de Limes

Het is een gezinsactiviteit voor (groot)ouders met kinderen. Het wildplukken vindt plaats op de buitenrand van fort Vechten. Maak en eet een echte Romeinse lunch (prandium): legerbrood en soep met linzen en lokale kruiden. We drinken muntthee en vlierbloesemlimonade en liggen aan ‘tafel’ als echte Romeinen. De kinderen verplaatsen zich in het leven van de Romeinse soldaten en proberen zich voor te stellen hoe zij tijdens hun veldslagen kennis maakten met voor hun onbekend eten. Natuurlijk namen ze ook eigen voedsel uit Rome mee, zoals druiven en olijfolie. Maar aten ze echt liggend aan tafel en aten zo zoveel als in de boeken van Asterix en Obelix beschreven staat? Meld je aan via info@groenemaatjes.nl en laat je verrassen.

De activiteit wordt georganiseerd in opdracht van Groen doet Goed van de gemeente Houten. Deelname aan de activiteit is gratis. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de voorbereiding. Stuur hiervoor een email naar info@groenemaatjes.nl. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën.

We verzamelen op de parkeerplaats van bos Nieuw Wulven (noordzijde) aan de Marsdijk. Om 11 uur lopen we gezamenlijk langs Castellum Fectio, de contouren van het oudste Romeinse legerkamp van Utrecht, richting de buitenrand van fort Vechten. Hier gaan we plukken, koken en smullen. De activiteit is om 14 uur afgelopen.

Vrijdag 18 mei Frisse neus, heldere geest

Buiten is gezond! Maar soms is de drempel om de natuur in te gaan hoog, bijvoorbeeld omdat u alleen bent. Herkent u dit bij uzelf of uw naaste, kom dan samen naar “Frisse neus, heldere geest” . Het is een gratis activiteit voor ouderen en hun mantelzorgers. Onder begeleiding van natuurgidsen maakt u vanaf het Haltna huis een klein ommetje (1-2 km) door het Imkerspark. Onderweg beleven we de natuur met alle zintuigen: wat valt er op dit moment te zien, te ruiken, te voelen, te horen en misschien te proeven? Na een klein uurtje drinken we samen koffie in het Huis van Houten, Onderdoor 160 (pand bibliotheek).

Aanmelden via de website van het Steunpunt Mantelzorg Houten of telefonisch via Lia (06-44284746) of Irene (06-13840198). U kunt ook bellen als u eerst meer informatie wilt. We verzamelen aan de achterzijde van het Haltna vanaf 9.45 uur. De activiteit start om 10 uur.

Woensdag 11 april Buitengewoon leuk die kikkers

‘Buitengewoon leuk’ is een maandelijkse kinderactiviteit van één uur in het bos met een educatief tintje. Deze keer staat de kikker centraal. Kikker, een handpop, ontvangt jullie bij de ingang van het bos. We gaan spelend het bos in om te kwaken, springen, luisteren, op te warmen in de zon en te ‘eten’ met een roltong als een kikker. En natuurlijk gaan we op zoek naar de gouden bal van de kikkerkoning…

De activiteit is voor jonge kinderen van 4 t/m 8 onder begeleiding van hun (groot-)ouders. Verzamelen bij de fietsenstalling bij het watergedeelte van het speelbos (zie kaart_nieuw_wulven). De activiteit start om 15:30 uur. Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

Vrijdag 23 maart Workshop Opvoeden in het groen

Naar buiten in Houten. De projectgroep Groen doet goed van de gemeente Houten daagt u uit om de natuur bij Houten te bezoeken. Gaat u mee? Lekker naar buiten met uw kinderen? Samen met pedagogisch medewerkers van Kind & Co laten wij u met uw kinderen de natuur beleven. U leert diverse spelvormen en activiteiten.

De workshop is voor gezinnen met jonge kinderen (accent op 4- 7 jaar). De lente editie vindt plaats in Nieuw Wulven. We verzamelen bij de parkeerplaats aan de Binnenweg en gaan van daar uit samen het bos in. De workshop start om 15 uur en duurt 2 uur. Aanmelden en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

De workshop wordt gesubsidieerd vanuit ‘Groen doet goed’. Dit project stimuleert kinderen om naar buiten te gaan. Deelname is gratis.

Woensdag 14 maart Buitengewoon leuk de lente komt eraan

‘Buitengewoon leuk’ is een maandelijkse kinderactiviteit van één uur in het bos met een educatief tintje. Deze keer staat de ontluikende lente centraal.

De kinderen horen wat de dieren op dit moment doen in Nieuw Wulven. De mannetjes gaaien verleiden de vrouwtjes met lekker hapjes, de hazen rammelen in de strijd om een vrouw en de fazanten mannetjes bakenen al vechtend hun territorium af. De lente doet zijn best! De kinderen doen allerlei spellen waarbij ze het gedrag van de dieren nadoen. En zo houden zij zichzelf lekker warm. Doe je mee?

De activiteit is voor jonge kinderen van 4 t/m 8 onder begeleiding van hun (groot-)ouders. Verzamelen bij de fietsenstalling bij het watergedeelte van het speelbos (zie kaart_nieuw_wulven). De activiteit start om 15:30 uur. Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

Woensdag 14 maart Workshop natuurbeleving Kinderspeelcafé

Wij zijn te gast bij het kinderspeelcafé en gaan met de aanwezige kinderen en ouders naar buiten om de natuur te beleven. De kinderen hebben zo een leuk moment buiten waarin ze de natuur beleven met al hun zintuigen. De ouders krijgen tips en inspiratie om samen met hun kind de natuur te ervaren. Hiermee maak je de gezinsmomenten buiten nog leuker.

Deelname aan de workshop is gratis. De workshop start bij het kinderspeelcafé en duurt een half uur (van 10.00 -10.30 uur).

Woensdag 14 februari 2018 Buitengewoon leuk Valentijnsdag 

‘Buitengewoon leuk’ is een actief maandelijks speluurtje in de natuur met een educatief tintje.

Deze keer staat Valentijnsdag centraal. De kinderen bezorgen de dieren in het bos een kaartje, ze zoeken naar een mooie schat en tot slot maken ze samen een hart. Het wordt een fijne Valentijnsdag in Nieuw Wulven!

De activiteit is voor jonge kinderen van 4 t/m 8 onder begeleiding van hun (groot-)ouders. Verzamelen bij de fietsenstalling bij het watergedeelte van het speelbos (zie kaart_nieuw_wulven). De activiteit start om 15:30 uur. Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

Woensdag 17 januari 2018 Buitengewoon leuk

‘Buitengewoon leuk’ is een actief maandelijks speluurtje in de natuur met een educatief tintje.

Deze keer staat de vogeltrek centraal. De kinderen gaan vliegend als een trekvogel spelend het bos door. Samen trotseren ze de gevaren onderweg. Ze schuilen voor de jager, worden gepakt door een roofvogel, vliegen met natte vleugels in formatie enz. Ze blijven in beweging, want als een trekvogel stopt, dreigt ondanks het dikke verenpakket ook nog het gevaar te bevriezen!

De activiteit is voor jonge kinderen van 4 t/m 8 onder begeleiding van hun (groot-)ouders. Verzamelen bij de fietsenstalling bij het watergedeelte van het speelbos (zie kaart_nieuw_wulven). De activiteit start om 15:30 uur. Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

Woensdag 8 november Buitengewoon leuk

‘Buitengewoon leuk’ is een actief maandelijks speluurtje in Nieuw Wulven met een educatief tintje.

Het is herfst in het bos. Overal liggen nootjes. Aan de struiken hangen bessen. Het is druk in het bos. Dieren leggen een voedselvoorraad aan. Ze bereiden zich voor op de winter. Om welke dieren gaat het? En wat eten ze dan? Wat gebeurt er nog meer in het bos in deze periode? De kinderen gaan net als de dieren voedsel zoeken en verstoppen. Ze zijn in beweging om zich warm te houden, want de winter komt eraan.

De activiteit is voor jonge kinderen van 4 t/m 8 jr onder begeleiding van hun (groot-) ouders. Verzamelen voor de activiteit op de parkeerplaats aan de Binnenweg. De activiteit start om 15 uur. Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

Woensdag 4 oktober Buitengewoon leuk

‘Buitengewoon leuk’ is een actief maandelijks speluurtje in Nieuw Wulven met een educatief tintje.

In het bos ontmoeten we Roodkapje. Zij nodigt ons uit kruiden te verzamelen voor kruidenthee voor oma die ziek is. Samen spelen we een spel, verzamelen kruiden, maken thee. Tot slot maken we nog een natuurschilderij van bloemen voor oma. En natuurlijk vertellen we het verhaal van en zingen een lied over Roodkapje!

De activiteit is voor jonge kinderen van 4 t/m 8 onder begeleiding van hun (groot-)ouders. Verzamelen bij de fietsenstalling bij het watergedeelte van het speelbos (zie kaart_nieuw_wulven). De activiteit start om 15 uur. Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

Zondag 24 september Wildplukexcursie voor gezinnen

Een gezinsactiviteit voor (groot)ouders met kinderen. We gaan wildplukken bij Werk aan de Groene Weg bij Schalkwijk. De oogst verwerken we tot een echt soldatenmaal. We maken een vuur om een voedzame soep te koken. Verder besteden we aandacht aan de toepassingen van kruiden voor alledaagse kwaaltjes. Verzamelen voor deze activiteit bij de ingang van het Werk. De activiteit duurt van 13 tot 16 uur, deelname is gratis. Aanmelden en nadere informatie via nme@houten.nl of 06 44 28 47 46. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën.

Woensdag 13 september Buitengewoon leuk

‘Buitengewoon leuk’ is een actief maandelijks speluurtje in de natuur met een educatief tintje. Deze keer staat de grote modderkruiper centraal.

De grote modderkruiper staat ook wel bekend als weeraal of fluitaal en reageert sterk op weersveranderingen. Een soort levende buienradar dus, die waarschuwt voor stormen en overstromingen. De modderkruiper voelt zich ook thuis in Nieuw Wulven. We gaan het visje nadoen en laten het in onze verbeelding tot leven komen. We luisteren naar een sprookje, vluchten voor zijn vijanden, ervaren hoe het is om op de tast je eten te zoeken en maken een modderportret. We gaan het niet opvissen, want het verdient zijn rust!

De activiteit is voor jonge kinderen van 4 t/m 8 jaar onder begeleiding van hun (groot-)ouders. Verzamelen bij de fietsenstalling bij het watergedeelte van het speelbos (zie kaart_nieuw_wulven). De activiteit start om 15 uur. Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

Zaterdag 26 augustus Smaaklaboratorium op Oogstfeest Kromme Rijnstreek

Het Oogstfeest Kromme Rijnstreek is een tweejarig evenement waarbij men aandacht besteed aan het agrarisch gebruik van het Kromme Rijngebied. Het oogstfeest vind plaats aan de Kapelleweg tussen Cothen, ’t Goy en Werkhoven waar een akkerbouw, veeteelt en fruitteelt bedrijf direct naast elkaar liggen.

Op de deelnemende bedrijven zijn tal van activiteiten, waarbij de kinderen zeker niet vergeten worden. Groene maatjes verzorgt een activiteit voor kinderen in de basisschoolleeftijd. We laten de kinderen allerlei producten van het agrarische land proeven.  Zij ervaren op een speelse manier dat proeven gebeurt met alle zintuigen en niet alleen met je smaakpapillen. Ondertussen komen de kinderen ook meer te weten over gezonde voeding en drinken.

Het oogstfeest vind plaats van 10 tot 17 uur op het evenemententerrein van het Oogstfeest op de Kapelleweg.  Zie programma voor een  overzicht van alle activiteiten. De toegang is gratis.

Zondag 2 juli wildplukken

Een gezinsactiviteit voor (groot)ouders met kinderen. We gaan wildplukken in Houten en de directe omgeving. De oogst verwerken we tot een heuse high tea met sandwiches, thee, limonade en taartjes. De activiteit start om 13.00 u en duurt tot 16.00 u. We verzamelen bij de NME-locatie boerderij De Heuvel, Keerkamp 13. Vervolgens fietsen we naar een aantal wildpluklocaties binnen de gemeente Houten. Koken vindt weer plaats op boerderij de Heuvel. Aanmelden en informatie via info@groenemaatjes.nl of 06 44 28 47 46. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën.

Woensdag 28 juni Modderdag 

Heerlijk in de modder kruipen, lekker vies worden en rauzen door het bos Nieuw Wulven. Voor de wat oudere kinderen is een survivalparcours uitgezet. Voor de jongere kinderen zijn er de bekende modderactiviteiten, zoals rollen door de modder en touwtrekken in het speelfort. Wij laten de kinderen kennis maken met de grote modderkruiper. Kom luisteren naar het verhaal over deze bijzondere vis, die ook in Nieuw Wulven te vinden is. Onze activiteit is een prima aanvulling voor kinderen die ook op een andere manier met modder bezig willen zijn. Het sprookje over de modderkruiper wordt een aantal keren verteld. Daarnaast zijn er leuke activiteiten te doen. De kinderen gaan op zoek naar het fluitje van de koning, zij knutselen een ‘schuddebol’ en doen de modderkruiper na die speurt naar voedsel in de modder. Na het sprookje kunnen zij met de boswachter op zoek naar de échte modderkruiper. Het programma is van 14.00 – 17.00 uur, deelname is gratis. Kom op de fiets!

Zondag 18 juni Buitendag op vaderdag

Beleef buiten op Fort aan de Korte Uitweg. Wij zijn hier aanwezig met een kriebelbeestjesbootcamp. Verder zijn er tal van andere leuke activiteiten voor kinderen zoals: kanoën, bootjes maken, op pad met de boswachter, wildplukken, waterdiertjes onderzoeken, klompenpad lopen, een modderkeuken voor de kleintjes en nog veel meer!

Toegang gratis. Voor kinderen van 2 tot 12 jaar. En…. neem je vader mee.

Woensdag 14 juni Buitengewoon leuk, piratentocht

‘Buitengewoon leuk’ is een actief maandelijks speeluurtje in de natuur met een educatief tintje. Deze maand staat er een piratentocht op het programma. We verkleden ons als echte piraten en verstoppen een schat.

De activiteit is voor jonge kinderen van 4 t/m 8 jaar onder begeleiding van hun (groot-) ouders. Verzamelen vanaf 14.45 uur bij de fietsenstalling bij het watergedeelte van het speelbos (zie kaart_nieuw_wulven). Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

Zondag 21 mei Lentefeest Nieuwegein

Samen met het IVN zijn wij aanwezig op het lentefeest met een kinderactiviteit over de duurzame bodem. We vertellen het verhaal van Emma en Daan die samen met opa een moestuin hebben. Opa weet alles over tuinieren.  Ga samen met Emma en Daan op zoek naar bodemdieren, ontdek de kringloop van voedingstoffen en onderzoek de bodem.

Aansluitend aan onze activiteit kun je nog zaadbommen maken bij het IVN en van alles leren over bijen bij de lokale bijhoudersvereninging.

Woensdag 17 mei Buitengewoon leuk, feest in het bos

‘Buitengewoon leuk’ is een actief maandelijks speeluurtje in de natuur met een educatief tintje. We starten aan de parkeerplaats aan de binnenweg. Voorafgaand aan de activiteit wordt hier een beleefroute geopend. Na de officiële opening starten we met de activiteit. Via diverse spellen lopen we de beleefroute en ontdekken we van alles over het bos. We gaan speuren en verstoppen. Ook gaan we verschillende bosdieren nabootsen.

De activiteit is voor jonge kinderen van 4 t/m 8 jaar onder begeleiding van hun (groot-) ouders. Verzamelen om 14.45 uur bij de parkeerplaats aan de Binnenweg (zie kaart_nieuw_wulven). Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl. Verzamelen voor de activiteit: op de parkeerplaats aan binnenweg (zie kaart_nieuw_wulven).

Zondag 14 mei Wildplukken op moederdag

Zet moeder in de bloemetjes. Ga mee op wildplukexcursie in Nieuw Wulven. We gaan samen op zoek naar eetbare planten en bloemen. Vervolgens gaan we samen koken boven het vuur. We maken soep, kruidenboter en salade met eetbare bloemen.

Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen en is onderdeel van groen doet goed. De activiteit begint om 13 uur en duurt tot 16 uur. Opgeven en nadere informatie via info@groenemaatjes.nl. Deelname is gratis.

Woensdagmiddag 12 April Buitengewoon leuk die kikkers

‘Buitengewoon leuk’ is een actief maandelijks speluurtje in de natuur met een educatief tintje. Kikker, een handpop, ontvangt jullie deze keer. Via diverse spellen maken we kennis met kikkers en hun leefgewoonten. Tot slot gaan we op zoek naar de gouden bal van de kikkerkoning…

De activiteit is voor jonge kinderen van 4 t/m 8 onder begeleiding van hun (groot-) ouders. Verzamelen om 14.45 uur bij de kruising van het Fectiopad en het Wulverbroekpad (zie kaart_nieuw_wulven). Vanaf hier gaan we samen naar de locatie in het speelbos. De activiteit duurt van 15 tot 16 uur. Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

RTV Utrecht is van plan om opnames te maken van de activiteit ter promotie van het speelbos en van het project groen doet goed.

18 januari 2017 Buitengewoon leuk

Buitenspelen is buitengewoon leuk, ook als het koud is. Daarom organiseren groene maatjes op woensdag 18 januari weer een actief speeluur in bos Nieuw Wulven. Deze keer verplaatsen we ons in de dieren die in het bos wonen. Wat doen die eigenlijk in de winter? Hoe ziet hun dag eruit? In spelvorm maken we kennis met hoe zij de winter doorkomen.

Verzamelen om 15 uur bij het bankje aan Fectiopad ter hoogte van de plassen (punt 1 op kaart_nieuw_wulven). Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

7 december 2016 Buitengewoon leuk

Natuurbeleving en actief bezig zijn in de buitenlucht. Een echte gezinsactiviteit voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd in Nieuw Wulven. We gaan speuren door de natuur, doen spannende opdrachten en zijn creatief bezig. Lekker buiten, lekker samen, lekker bewegen en genieten! Ouders tegen de kinderen, of jij tegen je ouders! We gaan op zoek naar kleuren in de natuur, maken een pijl en boog, verzamelen natuurvondsten en spelen actieve spellen. We werken volgens de principes van Natuursprong en flow learning van Joseph Cornell. Hierbij komen kinderen in stappen tot persoonlijke natuurbeleving.

Verzamelen om 15 uur bij het bankje aan Fectiopad ter hoogte van de plassen (punt 1 op kaart_nieuw_wulven). Deelname kost €2,50 pp. Opgeven en extra informatie via info@groenemaatjes.nl.

14 november Lezing werkvormen voor duurzaamheidseducatie

Een lezing voor de Biesbosch gidsen over werkvormen voor duurzaamheidseducatie.

4 november Herfstlezing Het Houtens Erf

Een lezing voor de bewoners van het Houtens Herfst over de rijkdom van de herfst.

10 en 24 oktober workshop natuur en dementie

Deze tweedelige workshop is bestemd voor mensen die natuuractiviteiten (willen) aanbieden aan ouderen met dementie.

Bijeenkomst 1 – Theorie van het beschadigd brein
Deze theorie beschrijft hoe het brein bij mensen met dementie werkt en wat dit vervolgens betekent voor hun gedrag en hun functioneren. We leven ons in hoe het is om met dementie te moeten leven. Verder oefenen we in de omgang en communicatie met de doelgroep. Inbreng van de deelnemers wordt direct in de workshop verwerkt.

Bijeenkomst 2 –  Werken met zintuiglijke prikkels bij dementie
Tijdens de tweede bijeenkomst gaan we dieper in op zintuiglijke prikkels bij dementie. We geven theorie over dynamische prikkels. Daarna gaan we praktisch aan de slag om natuurproducten dynamisch te maken. Wat bied je aan en hoe presenteer je het aan de doelgroep. We maken voorbeelden voor alle seizoenen. We maken een handleiding voor het toetsen van natuurproducten op geschiktheid voor in de Natuurkoffer.

25 september wildplukken/herfstlunch bij Fort het Hemeltje 

Van 11 tot 14 uur organiseren wij een wildplukactiviteit in Houten. Het is een gezinsactiviteit voor (groot)ouders met kinderen (6-18 jaar) binnen het kader van Groen doet Goed. We gaan op zoek naar eetbare planten en vruchten op het terrein van het fort. Hiervan gaan we onze eigen herfstlunch bereiden, met o.a. soep en een vegetarisch ragout. Meer informatie en aanmelden via nme@houten.nl.  Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën.

28 augustus wildplukken/high tea bij natuurpad Houten

Van 13 tot 16 uur organiseren wij een wildplukactiviteit in Houten. Het is een gezinsactiviteit voor (groot)ouders met kinderen (6-18 jaar) binnen het kader van Groen doet Goed. We gaan op zoek naar eetbare planten en vruchten in de buurt. Hiervan gaan we onze eigen lokale high tea bereiden, met sandwiches, thee, limonade en taartjes. Kom op de fiets zodat we samen naar de wildpluklocatie kunnen fietsen. Meer informatie en aanmelden via info@groenemaatjes.nl. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën.

18 juni Beleef- en Beweegdag Nieuw Wulven

Op zaterdag 18 juni organiseert Staatsbosbeheer samen met NME Houten een grote Beleef- en Beweegdag  in het bos Nieuw Wulven. Een middag met allerlei activiteiten voor het hele gezin die met natuur en met bewegen te maken. Ook wij zijn hier aanwezig. Het programma wordt nu nog nader ingevuld en verschijnt binnenkort op de website.

8 juni kinderactiviteit Metamorfose

Een activiteit voor basisschoolkinderen (6-12 jaar) over de metamorfose van de vlinder. Door middel van natuurspelen beleven de kinderen de metamorfose van de vlinder. Alle stadia komen aan bod, van ei, larve en pop tot vlinder. Er is ook een vlinderkast aanwezig met alle stadia van de vlinder metamorfose.

29 mei Wildplukken Nieuw Wulven

NME Houten organiseert samen met Groene maatjes een workshop wildplukken en koken in Nieuw Wulven. We starten om 11.00 u en eindigen rond 14.00 u en de deelname is gratis. Doel is als gezin samen bezig te zijn met wat je kunt eten in je eigen directe omgeving. Eten uit de eigen omgeving verbind je met de natuur om je heen. Bovendien is het heel leuk om te doen! De natuur is zo niet alleen een groen decor, maar ook je eigen lunch. We maken een wandeling door het bos. Tijdens deze wandeling plukken we ingrediënten voor soep en kruidenboter.  Onderweg vertellen we wat je zoal kunt eten en over de regels van wildplukken. Daarna gaan we koken. Bij goed weer in het bos!

23 april 2016 kinderfestijn Houten

Op 23 april vindt het jaarlijks kinderfestijn bij Buitenwereld in Houten weer plaats. Thema van dit jaar is sport en spel. Kun jij net zo ver springen als een sprinkhaan, of ben je net zo sterk als een mier? Doe dan mee aan de insecten bootcamp op het natuurpad. Bij deze activiteit van NME Houten leer je van alles over insecten terwijl je je krachten meet met werpen, tillen, springen etc.

6 april 2016 kinderactiviteit vogeltrek

De lente komt eraan. Vogels keren weer terug van hun overwinteringsgebieden. ’s Ochtends word je weer gewekt door een heus vogelconcert. Tijdens deze activiteit van NME Houten en Groene maatjes leer je van alles over de vogeltrek. Hoe bereiden de vogels zich voor, welke gevaren komen ze onderweg tegen, hoe vinden ze de weg? ….. Tijdens deze middag gaan basisschoolkinderen de vogeltrek zelf actief ervaren met diverse spelen. Start om 14.30 uur. Van te voren opgeven via NME Houten.

17 februari 2016 lezing biomimicry

’s Avonds houdt Irene van Enckevort een lezing over biomimicry. Via een quiz maakt het publiek kennis met biomimicry. Vervolgens worden de toepassingsvelden van biomimicry en biomimicry als ontwerpmethode besproken. Tot slot gaat de lezing in op biomimicry in het natuuronderwijs en biomimicry als tool voor duurzaamheid.

10 februari 2016 klussen in de natuur

Een activiteit van NME Houten voor basisschoolkinderen op het natuurpad in Houten. Maak het natuurpad weer klaar voor het nieuwe groeiseizoen.

13 januari 2016 kinderactiviteit zonne-energie

Een activiteit van de natuur ontdekplek Houten voor basisschool kinderen. Na een korte introductie over zonne-energie gaan de kinderen aan de slag. Ze bouwen een zonnebloem die kan draaien op zonne-energie en leren zo over zonne-energie (zie ook picosol).

4 november 2015 biomimicry op het natuurpad in Houten

Ontdek welke coole uitvindingen je kunt vinden in de natuur. Kunnen wij mensen deze ook gebruiken? We gaan buiten op onderzoek. Daarna is er binnen een heus biomimicry lab waarin we aan de slag gaan als uitvinders en ontwerpers. Zie ook artikel Groentje.

14 oktober 2015 biomimicry laboratorium in bibliotheek IJsselstein

Kinderactiviteit in het kader van de kinderboekenweek thema “raar maar waar”. Tijdens deze activiteit leren kinderen (6-12 jaar) over uitvindingen die we afgekeken hebben van planten en dieren. Daarna gaan ze zelf aan de slag met een ontwerp. Maak jij de auto of het vliegtuig van de toekomst? Of maak je liever een nieuw muziek instrument of een warme winterjas? Zie ook biomimicry IJsselstein

8 gedachten over “Actuele activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.