Actuele activiteiten 2023

Actuele activiteiten 2023

Zie ook onze jaarplanning.

Zondag 8 oktober – Wildplukexcursie voor gezinnen

We zijn weer te gast op Fort ’t Hemeltje. We lopen korte ronde over het fort en plukken diverse wilde kruiden. Wie weet zijn er ook nog walnoten te rapen. Met alle ingrediënten maken we een voedzame herfstlunch. De activiteit start om 11 uur en duurt tot 14 uur. Aanmelden is verplicht i.v.m. de voorbereiding. Stuur hiervoor een email naar info@groenemaatjes.nl en vermeld hierin het aantal personen en eventuele diëten of voedselallergieën.

Zondag 10 september – Wildplukexcursie voor gezinnen

We gaan naar Fort Fectio en duiken in de Romeinse geschiedenis. Wat en hoe aten de Romeinen? Welke voedingsmiddelen brachten ze naar onze regio? En welke eetgewoontes namen ze over van de Germaanse stammen. Dit combineren we met kruiden en vruchten van het seizoen die we samen in de omgeving van het fort gaan verzamelen. Op een mooie beschutte plek bereiden we hiervan een heerlijke Romeinse lunch die we samen bij het vuur gaan opeten. We verzamelen om 11 uur bij de ingang van Fort Fectio (Marsdijk 2 Bunnik). De activiteit duurt tot 14 uur. Aanmelden is verplicht i.v.m. de voorbereiding. Stuur een email naar info@groenemaatjes.nl. Vermeld hierin het aantal personen en eventuele diëten of voedselallergieën.

Woensdag 10 mei – wildplukken & proeverij voor basisschoolkinderen

Ben jij graag buiten in de natuur en ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Kom dan deze middag naar Nieuw Wulven en doe mee met wildplukken & proeverij. We verzamelen om 14:45 uur bij de nieuwe werkschuur in bos Nieuw Wulven. Daar vertrekken we voor een korte expeditie door het bos. Welke eetbare planten kunnen we vinden, waar moet je op letten tijdens het plukken en hoe smaakt het? Zodra we klaar zijn met oogsten gaan we lekkere gerechten bereiden en natuurlijk ook samen opeten. Lijkt je dit leuk, geef je dan op via nme@houten.nl (o.v.v. naam, leeftijd en telefoonnummer). De activiteit duurt 2 uur en kost 2 euro. Heb je voedselallergieën geef dit dan door, dan houden we daar rekening mee.

Zondag 2 april – Wildplukexcursie voor gezinnen

We gaan naar een particulier terrein bij Schalkwijk. Met een klein bosperceel boordevol daslook. De ideale plek voor ons eigen daslook feest. We bereiden een lunch met diverse daslookgerechten. We verzamelen om 11 uur en de activiteit duurt tot 14 uur. Aanmelden is verplicht. Stuur een email naar info@groenemaatjes.nl. Vermeld hierin het aantal personen en eventuele diëten of voedselallergieën. Voor meer informatie lees onze aankondiging.