Actuele activiteiten 2024

Actuele activiteiten 2024

Zie ook onze jaarplanning.

Zondag 25 augustus – Wildplukexcursie voor gezinnen

We zijn weer te gast op Fort WKU. Op dit kleinschalige fort is een grote variatie aan wilde planten aanwezig. Daarnaast kunnen we beperkt oogsten uit de moestuin. Een ideale plek dus voor de oogstmaand. We lopen korte ronde over het fort en plukken diverse kruiden. Met alle ingrediënten maken we een voedzame lunch. We verzamelen om 11 uur bij de ingang van fort WKU. De activiteit duurt tot 14 uur. Aanmelden is verplicht i.v.m. de voorbereiding. Stuur hiervoor een email naar info@groenemaatjes.nl en vermeld hierin het aantal personen en eventuele diëten of voedselallergieën.

Zondag 26 mei – Wildplukexcursie voor gezinnenHigh tea

In mei is de natuur helemaal tot leven gekomen. Velden vol bloeiende paardenbloemen en madeliefjes en alle bomen weer fris groen. We trekken er met de fiets op uit om diverse bloemen en jonge bladeren te oogsten. Hiermee gaan we een heuse High Tea bereiden met scones, sandwiches en cake. We verzamelen om 11 uur bij NME Houten (Keercamp 13). Neem je fiets mee. De activiteit duurt tot 14 uur. Aanmelden is verplicht i.v.m. de voorbereiding. Stuur een email naar info@groenemaatjes.nl. Vermeld hierin het aantal personen en eventuele diëten of voedselallergieën.

Zondag 7 april – Wildplukexcursie voor gezinnen

We gaan naar een particulier terrein bij Schalkwijk. Met een klein bosperceel boordevol daslook. De ideale plek voor ons eigen daslook feest. We bereiden een lunch met diverse daslookgerechten. We verzamelen om 11 uur en de activiteit duurt tot 14 uur. Aanmelden is verplicht. Stuur een email naar info@groenemaatjes.nl. Vermeld hierin het aantal personen en eventuele diëten of voedselallergieën.