Onze visie

Onze visie

Onze activiteiten zijn gebaseerd op de volgende pijlers:

Natuur en gezondheid: Wij zijn ervan overtuigd dat buiten zijn in de natuur heilzaam is voor onze gezondheid, zowel psychisch als lichamelijk. Buiten zijn ontspant, maakt het makkelijker om zorgen los te laten en verfrist je geest. Kinderen kunnen hierdoor beter leren. Zelf merk je waarschijnlijk dat je op betere ideeën komt na een wandeling in het bos. Voor ouderen met dementie is de natuur uitermate geschikt om de zintuigen te activeren en positieve herinneringen op te halen (lees ons document over de theorie van het beschadigd brein).

Direct ervaren met alle zintuigen: Tijdens onze activiteiten ga je zelf aan de slag. Leren doe je door te doen! Hierbij laten wij bij voorkeur zo veel mogelijk zintuigen gebruiken. Dus niet alleen kijken, maar ook horen, voelen, ruiken en waar mogelijk ook proeven. De verschillende prikkels ondersteunen elkaar, waardoor je ervaring rijker wordt.

Risicovol buitenspelen: Risicovol spel is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Bij risicovol buitenspelen lopen plezier en spanning door elkaar heen. Door de spanning zit er uitdaging in en door de uitdaging ontwikkelen kinderen zich. De natuur biedt volop mogelijkheden voor risicovol buitenspelen. Bomen om in te klimmen, spannende paadjes om door te lopen en obstakels om overheen te klimmen.  Risicovol buitenspelen is zo veel mogelijk ingebed in onze activiteiten. Uiteraard aangepast op de leeftijd van het kind. Voor meer informatie lees ons document hierover.