Het kinderfort in Nieuw Wulven is een populaire speelplek onder jonge kinderen. Als je de auto op het parkeerterrein aan de Binnenweg zet, is het nog een kleine kilometer lopen over een saai asfalt pad, totdat je in het fort bent. Dat is heel lang voor kleine kinderen! Boswachter Tineke Harlaar van Staatsbosbeheer liep al lang met het idee rond om die weg ernaartoe minder saai te maken. In opdracht van Staatsbosbeheer en met subsidie vanuit de gemeente Houten (project Groen-doet-goed), hebben wij een beleefroute naar het fort toe ontworpen. Afgelopen woensdag werd de route geopend. Een groep enthousiaste kinderen trotseerde de hitte en kwam naar het bos om het startbord officieel te onthullen. En daarna gingen de kinderen los op de route. Ze rolden van de heuvel, holden als hazen en sprongen als ree├źn. Het kostte moeite om ze bij te houden. Tussendoor volgenden ze nog een spannend spoor door het bos, waar we een echt muizenholletje zagen. In no time was het speelfort bereikt.

Wil je ook meedoen met onze activiteiten in het bos? Op 14 juni is er een piratentocht, zie agenda.

Feestelijke opening beleefroute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.