Het leek wel zomer …

Het leek wel zomer …

Wat een mazzel hadden we vandaag bij onze eerste wildplukexcursie van het seizoen. Een blauwe lucht, een heerlijk zonnetje en volop frisse groene kruiden en blaadjes. Een flink aantal gezinnen had zich aangemeld en stond om 11 uur nieuwsgierig bij de poort van het privé terreintje vol met daslook waar wij vandaag te gast waren. Iedereen was goed voorbereid met laarzen voor de drassige bodem (dat was af en toe hards nodig) en bakjes om de oogst in te bewaren tot we bij het vuur gingen koken. Tijdens de plukwandeling werden we vergezeld door vele insecten die ook van het lenteweer profiteerden, zoals wolzwevers en oranjetipjes. Deze laatste zijn vlinders die o.a. de pinksterbloem als waardplant hebben.

Met volle bakjes arriveerden we in het bosperceel waar de hele bosbodem begroeid was met daslook. Zo mooi en zo lekker. Met de oogst hebben we o.a. een salade, soep en bloemenboter gemaakt. De kinderen hebben broodjes geroosterd boven het vuur. Dat was smullen! In de galerij hieronder staan nog wat foto’s als sfeerimpressie.

Volgende maand staat onze nieuwe wildplukexcursie gepland (zie agenda). Dan gaan we een korte fietstocht door Houten maken om van alles te oogsten voor een heuse high tea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.