Het kleurt geel …

Het kleurt geel …

De bermen kleuren al enige tijd geel, geel van het koolzaad en geel van de paardenbloemen. Ik word vrolijk van al dat geel en vooral van de paardenbloemen die met hun stralende hoofdjes lijken op kleine zonnetjes uitgestrooid over het gras. Een mooie moment om paardenbloemengelei te maken (zie ons recept op de site). Zelf kies ik er meestal voor om de lintbloemen er niet uit uit te zeven. Het lijkt dan meer op marmelade, zowel qua uiterlijk als qua smaak. Zo bewaar ik deze zonnetjes in een potje en heb ik het hele jaar nog een smakelijke herinnering aan dit moment.

Willen je kinderen samen met ons genieten van de smaak van paardenbloemen en andere eetbare planten van het moment, geef ze dan op voor de NME activiteit van 10 mei. Wij nemen de kinderen dan mee Nieuw Wulven in voor een leuke wildplukactiviteit. Zie ook onze agenda. Opgeven via nme@houten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.