Wildplukken bij fort Fectio

Wildplukken bij fort Fectio

Op 10 september zijn we weer met een aantal gezinnen de natuur in gegaan voor een wildplukexcursie. Ondanks de warmte lag de natuur er redelijk fris bij. Op diverse plekken kwamen de brandnetels, paardenbloemen en klavers opnieuw op. Ook de zomerbloeiers zoals het vlasbekje en het duizendblad oogden fris. Er zat nog voldoende vocht in de bodem om deze tropisch warme dag door te komen. Toch was het natuurbrandrisico opgeschaald naar fase 2 en mochten we dus geen vuur maken. Maar ook zonder vuur hebben we een heerlijke Romeinse lunch bereid van de oogst. Wat dacht je van een zevenbladpesto met walnoten en een kruidenolie met hondsdraf. Het was wel hard werken om dit met de vijzel fijn te krijgen, maar de smaak was fantastisch.

De wildplukroute liep over het terrein van het voormalige Romeinse fort Fectio, een van de grootste forten langs de Romeinse Limes. Tijdens het wildplukken doken we ook even in de geschiedenis van de Limes en probeerden ons voor te stellen hoe het was om hier als Romeinse soldaat te leven. Wat zou zo’n soldaat gegeten hebben, hoe waren de eetgewoonten en welk voedsel hebben wij overgenomen van de Romeinen? Voldoende vragen om tijdens het eten over na te praten. Terwijl we ons brood rijk besmeerden met pesto, kruidenolie, bramenjam, bloemenboter en linzenspread, probeerden we ook even uit hoe het was om liggend te eten. En even leek het weer zomervakantie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.