De lente komt eraan

De lente komt eraan

Eén van mijn favoriete lentebodes is de daslook. Nog voordat de bomen in blad kome, komt de daslook op. Met zijn ui-achtige geur en zijn frisse groene blad nodigt dit plantje uit tot onze eerste wildplukexcursie van het seizoen. Op 2 april 2023 zijn we weer te gast op een particulier natuurgebiedje bij Schalkwijk.

Wat is er nou lekkerder dan daslook? Het landje waar geplukt wordt is een waar daslookparadijs. De geur van look is al van afstand te ruiken. Met de daslook en andere voorjaarsplanten maken we een heerlijke lunchgerechten zoals soep, salade en kruidenboter. De boter gaat op de broodjes die boven het vuur bruin bakken. Vier het begin van de lente met daslook! En weet jij wat daslook met beren te maken heeft?

Tijd: van 11 tot 14 uur (verzamelen, koken en lunchen)

Locatie: toegangshek rechts van Achterdijk 6, Schalkwijk (navigatie: Achterdijk 6, 3998 NG Schalkwijk). Parkeren op kruising Waalseweg/Lange Uitweg. Wegens beperkte parkeermogelijkheden graag op de fiets komen!

Kledingadvies: rubberen laarzen of hoge waterdichte schoenen want het is er nat!
Verder: Neem voor elk kind een leeg boterkuipje mee voor de kruidenboter. Er zijn geen sanitaire voorzieningen op het perceel.

Aanmelden en informatie: info@groenemaatjes.nl. Vermeld het aantal personen, de leeftijd van de kinderen en eventuele voedselallergieën. Deelname is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.