Nationale zaaidag

Nationale zaaidag

Hebben jullie afgelopen weekend bijen geteld in de achtertuin voor de nationale bijentelling? In totaal deden een record aantal mensen mee en zijn meer dan 130.000 bijen geteld. Je kunt al deze bijen helpen door te zorgen voor voldoende bloemen in de tuin. Komende woensdag (22 april) is het nationale zaaidag. Dan gaan mensen in heel Nederland zaaien voor de bijen. Doe je ook mee?

Een leuke manier om mee te doen is door het maken van bloembommen (ook wel zaadbommen genoemd). Hoe je dat doet, lees je hier. Gooi deze bloembommen woensdag 22 april (of op een andere dag) op een lege zonnige plek in de tuin. De bijen zullen je dankbaar zijn. En zelf kun je deze zomer ook van een prachtige bloemenzee genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.