Zondag waren we op het Werk aan de Groene weg. Met 5 gezinnen met jonge kinderen maakten we een soort reis terug in de tijd, naar vorige eeuw, toen de soldaten gemobiliseerd waren op de forten. Met wel 20 ‘soldaten’ in een groepsschuilplaats, best donker en krap. Vervolgens door de loopgraven op zoek naar eetbare planten voor de rats, een soep met allerlei wilde kruiden.

Vandaag was het gelukkig stralend weer, maar met regen en wind lagen verkoudheden en meer op de loer. Lia vertelde over de medicinale werking van allerlei wilde planten voor hoofdpijn, misselijkheid en kneuzingen.

Samen boven een vuurtje rats, kuch en bonen bereid. Je moet er wel geduld voor hebben! Maar het was het wachten meer dan waard. De soep en het brood werden met smaak verorberd. Er was ook nog kruidenboter met wilde bloemen. Tot slot als toetje zelfgemaakte appelmoes. Een geslaagde middag!

‘Soldaten’ op het Werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.