Wildplukken op fort ’t Hemeltje

Wildplukken op fort ’t Hemeltje

Afgelopen zondag was al weer de laatste wildpluk van het seizoen voor Groene Maatjes. Het fort opende speciaal voor ons haar hekken. Zo konden wij genieten van de late zomeroogst, want écht herfst was het natuurlijk nog niet!

De deelnemers hadden er zin in. De bakjes werden rap uit de tas gehaald en gevuld met lekkers, zoals verse brandneteltopjes, jonge koolzaadblaadjes en smalle weegbree. Maar wie had toch al die walnoten opgegeten? Onder de boom lag het bezaaid met gekraakte noten… Was het een eekhoorn, de muizen (holletjes in overvloed) of de kraaien? We weten het niet. Gelukkig vonden er we, na goed zoeken, ook nog wat hele noten.

Aangekomen op de picknickplek ging rap het vuur aan om heksensoep te koken. Hier gingen allerlei wilde kruiden in en tot slot een aantal madeliefjes, het geheime hekseningrediënt. Een deel van de kruiden gebruikten we ook voor de thee en de ragout. Vooraf hadden we al herfstpesto gemaakt. En Irene had nog een lekker potje bramenjam meegebracht. Zo konden we volop genieten van de planten die we gezien en geoogst hadden. Na de soep volgden de broodjes boven de vuurschaal, altijd een succesnummer😊. Met dit brood werden de laatste restjes jam en pesto opgepeuzeld. Het was weer een geslaagde dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.