Tuinvogeltelling

Tuinvogeltelling

Terwijl ik dit stukje tik, dwarrelt de sneeuw langzaam naar beneden. De tuin is inmiddels bedekt met een dun laagje ongerepte sneeuw. Zelf kan ik er vanuit de warme kamer naar kijken. Voor de dieren buiten is het heel anders. Dit zijn de tijden waarin ze hun reserves nodig hebben en alles op alles moeten zetten om voldoende voedsel binnen te krijgen.

Witte wereld!

Zodra er in het bos niet meer voldoende voedsel te vinden is trekken veel vogels naar de bewoonde wereld om daar in de tuinen voedsel te vinden. Je kunt de vogels helpen door ze bij te voeren. Het liefst consequent, zodat ze op je kunnen rekenen. Bij ons hangt standaard een pot pindakaas voor de vogels. Hier zien we regelmatig pimpelmeesjes, koolmeesjes en ook kauwtjes.

Pimpelmeesje.

Eind januari kun je weer meedoen aan de nationale tuinvogeltelling, het grootste citizen science project van Nederland. Ook erg leuk om samen met de kinderen te doen. Ben je benieuwd welke vogels er allemaal naar jouw tuin komen? Tel dan een half uur lang de vogels die jouw tuin bezoeken en geef deze gegevens door via de website van de vogelbescherming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.