Brandnetelsoep

Brandnetelsoep



Ingrediƫnten:

  • 2 kg vers geplukte jonge brandnetel
  • 1 liter water
  • zout
  • 15 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 bouillonblokjes
  • 100 ml plantaardige room
  • vers gebakken brood

Werkwijze:

  1. Was de brandnetel grondig en verwijder wortels en harde stelen
  2. Breng de helft van het water aan de kook met wat zout. Voeg de brandnetels toe en kook 5 minuten. Schep de brandnetels uit de pan en bewaar het kookvocht. Hak de brandnetels fijn (met een mes of met de keukenmachine).
  3. Smelt de boter in een steelpan.  Voeg de bloem langzaam toe en roer goed zodat er een glad papje ontstaat. Voeg nu beetje bij beetje wat het kookvocht toe. Blijf roeren zodat er een gladde roux ontstaat.
  4. Voeg de rest van het kookvocht en de andere helft van het water toe en  breng alles al roerend aan de kook. Voeg nu bouillonblokjes toe naar smaak. Laat de soep enkele minuten doorkoken.
  5. Roer de fijngehakte brandnetels door de soep. Voeg ook de room toe.
  6. Schep de warme soep in kommen. En serveer met vers brood. Eventueel kun je de soep nog verder garneren met gekookte eieren en look zonder look of daslook.



2 gedachten over “Brandnetelsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.