Spelen in het groen

Spelen in het groen

Het wordt herfst op fort ’t Hemeltje. Aldus Jos de eekhoorn die op vrijdag 13 september met een aantal gezinnen met jonge kinderen op zoek ging naar nootjes voor zijn wintervoorraad. Onderweg verwonderden zij zich over de vele bladvormen van bomen. En over dieren die juist andere diertjes eten om op te vetten voor de winter, bijvoorbeeld de spin. Veel dieren trekken weg in de herfst, bijvoorbeeld vogels, maar wat doen de beestjes die blijven? Ze gaan slapen of kruipen gewoon in het rottende hout weg. Zo bleek na onderzoek. En een ringslang die niet goed oplette, was gepakt door een roofvogel. Na het opeten van de kop, vond hij  ‘m toch niet lekker, want hij liet hem weer vallen. Zo konden wij als toetje nog een échte slang bewonderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.