Wildplukken langs de Limes

Wildplukken langs de Limes

Afgelopen zondag waanden we ons in de Romeinse tijd tijdens onze wildplukexcursie voor gezinnen. We vertrokken op Castellum Fectio om eetbare kruiden te plukken. De Romeinen hielden wel van een beetje gekruid etenĀ  en de kinderen leerden dat heel veel gewone ‘onkruiden’ in de berm eetbaar zijn. Ook in de Romeinse tijd vond er al een beetjes fusion plaats in de keuken. De Romeinen brachten etenswaren als druiven, olijven, kip, prei en walnoten naar Nederland. De Romeinen namen peulvruchten, graansoorten en pastinaak over uit onze regio. Met deze kennis en lokale kruiden uit de berm hebben we een heerlijke lunch bereid. Gekruide soep met linzen, kruidenkaas en brood. En dan natuurlijk ook als echte Romeinen liggend eten. Zouden de soldaten ook zo genoten hebben tijdens hun verblijf langs de Limes?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.