Afgelopen vrijdag was de start van Opvoeden in het groen in bos Nieuw Wulven bij Houten. Een nieuwe activiteit voor gezinnen met jonge kinderen (4-7 jaar), waarbij de kinderen actief bezig zijn in de natuur en zo met hun zintuigen en hun lijf de natuur beleven. Want dat is de manier waarop kinderen leren en hoe ze zelfbewustzijn ontwikkelen. Thema was lentekriebels bij vogels. We hebben geluisterd naar vogelzang en de voorjaarsrituelen van fazanten nagedaan via spelen. Hoe de fazantenhaan zijn harem vindt en hoe hij zijn territorium verdedigt. Ook hebben de kinderen vogelnesten onderzocht en zelf nestmateriaal verzameld. Ter afsluiting hebben we samen één groot vogelnest gebouwd (zie foto).

De kinderen hebben enorm genoten en spelenderwijs geleerd over de natuur. Tegelijkertijd werden de ouders geïnspireerd om samen met hun kinderen in de natuur bezig te zijn. Wij hebben het project uitgevoerd samen met Kind en Co. Het project wordt gesubsidieerd door de projectgroep Groen doet Goed Houten. In totaal kwamen 7 gezinnen met jonge kinderen op deze activiteit af.

Opvoeden in het groen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.