Groen, groener, groenst

Groen, groener, groenst

Sinds half januari zijn wij met enige regelmaat te vinden op kinderdagverblijf “Vriendjes”. Hier verzorgen wij een serie natuuractiviteiten voor peuters van anderhalf tot 4 jaar. Doel is natuurbeleving met jonge kinderen, zelfs in de koude wintermaanden. En al doende de groepsleidsters inspireren voor natuurbeleving met de kinderen.

Boom is de grote vriend van de kinderen (zie foto). Boom gaat elke keer mee en vertelt over de natuur, bijvoorbeeld bomen in de winter, vogels in de winter. Ook neemt hij materialen uit de natuur mee, zoals takken, schors, mos en vogelnestjes. De kinderen hebben gespeeld met verschillende wintertakken, nestjes van vogels gevoeld en een groot reuzennest gebouwd waarin ze zelf konden liggen en als jonge vogels uit het ei kropen. Gisteren hebben ze dood hout onderzocht. Het is helemaal niet meer zo sterk. Allerlei kleine beestjes zijn aan het werk om het hout helemaal te versnipperen en op te eten.

In maart gaan we nog aan de slag met een blote voeten pad en een feestelijke afsluiting met de metamorfose van de vlinder. Ondertussen wordt de tuin bij Vriendjes steeds groener. Er is bijvoorbeeld hout voor een takkenril, en voor een kriebelbeestjestuin. Dat belooft een groene lente!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.