Workshop ‘Ouderen in het groen’

Workshop ‘Ouderen in het groen’

Afgelopen woensdag organiseerden wij een workshop voor vrijwilligers van het Houtens Erf.  Tijdens de workshop oefenden de vrijwilligers met praktische werkvormen voor natuurbeleving die zij met de bewoners buiten kunnen doen.

De vrijwilligers oefenden in de rol van begeleider, maar ook in de rol van bewoner. Zo namen zij een deel van de workshop plaats in een rolstoel.

Buitenactiviteiten voor de bewoners hebben tot doel voor een fijn moment in de natuur te zorgen. De natuur verbetert de fysieke en mentale gezondheid van mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat de natuur rustgevend werkt. Bij mensen met dementie kan natuurbeleving bovendien nog gebruikt worden om te reminisceren.

Een leuke en leerzame middag.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.