Rode meidoorn

Rode meidoorn

De meteorologische herfst is inmiddels begonnen. Ook in de natuur is de herfst zichtbaar. De vruchten beginnen te rijpen aan de bomen en struiken. Binnenkort kun je weer volop noten rapen.

In de winkel liggen weer nieuwe appels en peren. Maar ook in de natuur kun je rijpe vruchten vinden. Wat weinig mensen realiseren is dat de bessen van de meidoorn ook eetbaar zijn. Nou vind ik de meeste meidoornbessen persoonlijk een beetje melig smaken. Ik gebruik ze eigenlijk alleen in de kruidenthee. Even pletten met een lepel zodat de sappen beter vrijkomen, samen met andere kruiden (bijvoorbeeld braamblad) in de theepot en 5 minuten laten trekken in heet water.

Maar onlangs kwam ik een meidoorn tegen waar ik meer mee wilde. Het is waarschijnlijk de rode meidoorn. Deze heeft grote vruchten met een heerlijke smaak. Ik heb er heerlijke jam van gemaakt. Wel even een gedoe om alle pitten eruit te zeven. Maar de smaak maakt alles goed. Een beetje vergelijkbaar met rozenbotteljam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.