Samen bewegen

Samen bewegen

Wij trekken er graag op uit in de natuur. Samen buiten bewegen is leuk en goed voor lichaam en geest. Je hoeft niet ver weg om van deze voordelen te genieten. Als wij met een groep op stap gaan, komen we meestal minder ver dan we van te voren bedacht hadden. Gewoon omdat er op een kort stukje al zo veel te doen en te beleven valt. Dus lees onze tips en ga samen op stap in de tuin, de straat of het park om de hoek.

Vuurwants op kaasjeskruid
  1. Begin met een stukje wandelen. Dit is eigenlijk een soort warming up. Je lichaam went aan de beweging, je voelt de wind, de zon etcetera op je huid. Langzaam komen ook je gedachten tot rust.
  2. Verwonder je over de natuur. Dit gaat vaak makkelijker als je gericht dingen gaat opzoeken of verzamelen. Maak bijvoorbeeld een veldboeket, of ga op zoek naar planten van vroeger. In deze tijd van het jaar is het ook leuk om op zoek te gaan naar de zaaddozen in uitgebloeide bloemen. Verwonder je over de vormen. En misschien zit er wel een insect in (zie foto). Insecten verstoppen zich graag in uitgebloeide bloemen om te overwinteren.
  3. Samen lopen is een fijn moment om samen te praten. De natuur ontspant. Soms is het ook goed om even bewust stil te zijn. Door even stil te zijn ga je meer zien, bijvoorbeeld een vogel die even zaadjes wegpikt uit een uitgebloeide bloem, of de bij die nog wat nectar haalt uit de herfstbloemen. Maar niet alleen je ogen merken meer op, ook andere prikkels komen sterker binnen. Zo hoor je meer natuurgeluiden en voel je wind op je huid.

Wij zouden het fijn vinden als onze tips helpen om vaker samen naar buiten te gaan. Misschien raak je zo enthousiast dat je met ons op pad wilt in de natuur. Tijdens onze wandelingen zorgen wij voor:

  • Verdere inspiratie door andere en nieuwe werkvormen voor natuurbeleving.
  • Natuurverhalen en achtergronden waardoor de natuur nog meer tot leven komt.
  • Een uitgebalanceerde opbouw van de werkvormen waardoor de natuurbeleving intenser wordt.
  • Een fijne sfeer in de groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.