Hemelse herfst

Hemelse herfst

Afgelopen zondag was fort het Hemeltje het decor voor een herfstmaaltijd uit de natuur. Met 24 deelnemers (ouders en kinderen) zijn we gaan wildplukken. We hebben allerlei eetbare kruiden, zoals hondsdraf, brandnetel, weegbree en paardenbloemblad verzameld. De tijd vloog voorbij. Voordat we het goed en wel in de gaten hadden, was het al tijd om vuur te gaan stoken en te koken.

We hadden een heel menu op het programma. Na een korte uitleg gingen de deelnemers in groepjes aan de slag met de gerechten. Een van de groepjes ging met het vuur aan de slag en heeft een heerlijke soep met wilde kruiden gekookt boven het vuur. Anderen gingen aan de slag met een vegetarisch ragout gemaakt en met herfst-wraps (mesoep3t notenpasta fruit, kruiden en kaas). Verder hadden we verse kruidenthee en als toetje nog warme appeltjes.

De buitenlucht had hongerig gemaakt. Alles ging schoon op. De volwassenen vonden het met name een relaxte middag op een mooie locatie. De kinderen vonden het gewoon leuk en leerzaam! Het fort was een waar speelparadijs.

Smaakt naar meer. Meer planten leren kennen, nieuwe gerechten maken. Met een groep op een leuke plek in de natuur!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.