Natuurbeleving kinderdagverblijf Partou

Natuurbeleving kinderdagverblijf Partou

Boom, Bóóóhóómm… Ongeduldig roepen de kinderen om Boom die in de rugzak zit te slapen. Boom is een handpop die wij gebruiken bij onze activiteiten voor jonge kinderen.

Begin dit jaar hebben we gedurende een aantal dagen vertoeft tussen de kindjes van Partou. Wat een feest was dat!!

Leuk om een activiteit te doen tijdens de wintermaanden. We brengen de natuur gewoon naar binnen. Wel 5 dagen lang hebben we genoten van de energie van de dreumesen en peuters. Het programma verliep volgens een vast stramien. Eerst opstarten met Boom. We namen de kinderen mee in hun fantasie. Vervolgens bewegend ontdekken in actie: een boom zijn, een vogel, een vlinder en een rups, sjouwen met takken en boomschijven, elkaar kriebelen met veren, sjouwen met kastanjes en vele andere boomvruchten, bakken vullen voor het blotevoeten pad en stappen maar! En proberen je evenwicht te bewaren! Telkens sloten we de activiteit af met zorg voor de natuur. Zo maakten we bijvoorbeeld vogelvoer en zaadbommen.

Op het eind de ruimte weer schoon opleveren. De meeste door ons aangevoerde natuurlijke materialen vonden een plekje in de tuin van Partou.

Na zo’n intensieve dag was het ook voor ons lekker inslapen met een blos op de wang😊.