Iedere dag in elk seizoen is er wel iets te beleven buiten in de natuur. Tijdens onze activiteiten nemen wij de kinderen mee naar buiten. Daar gaan we de natuur beleven met al onze zintuigen. Natuurbeleving staat centraal, omdat dit de interesse en liefde voor de natuur aanwakkert. We volgen de principes van flow learning om tot diepe natuurervaring te komen.  Als het echt niet buiten kan, dan halen we de natuur naar binnen. Tijdens onze activiteiten is volop ruimte voor beweging en plezier.

1. Kinderfeestje in de natuur

Onze kinderfeestjes zijn thematisch. Hierbij kun je denken aan thema’s als indianen, piraten of natuursprookjes. We geven ook feestjes vanuit diverse natuurthema’s, bijvoorbeeld waterdiertjes, kikkers etc. Het programma is een afwisseling van spellen, natuurbeleving en eventueel onderzoek. Verder geven wij ook kook (wildplukken!) en beauty feestjes. Het thema wordt afgestemd op de wensen van de jarige (via een telefonisch intakegesprek).

Kosten: 100 euro voor een begeleid natuurfeestje van 2 uur en t/m 8 kinderen, meerprijs voor extra kinderen.

2. Natuurworkshops op de BSO

Na een drukke dag school willen kinderen graag naar buiten om te sporten, spelen en ravotten. Vrij spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Wil je de kinderen laten spelen in het groen en met natuurlijke materialen, dan kun je bij ons terecht voor diverse natuurworkshops. Wij verzorgen maatwerk. Dit houdt in dat de BSO het thema of kader aandraagt en dat wij hiervoor een workshop ontwerpen. Hierbij houden we rekening met de ontwikkelingsfase van de kinderen. Het resultaat is een actieve, speelse workshop waarin kinderen ongemerkt over de natuur leren.

Voor schoolvakanties bieden wij een keuzeprogramma (zie activiteiten BSO).

Kosten: 50 euro per workshop aan een groep t/m 10 kinderen. Extra kinderen 5 euro p.p. Exclusief reiskosten (buiten Houten) en aanvullende materialen (declaratie binnen afgesproken budget).

3. Natuurworkshops op het KDV

Jonge kinderen zijn continu bezig de omgeving te verkennen. Hierbij gebruiken ze hun lijf en al hun zintuigen. Wil je de peuters in aanraking brengen met de natuur, dan kun je bij ons terecht voor diverse natuuractiviteiten. Lekker met de kinderen naar buiten om de natuur te ontdekken, of binnen aan de slag met natuurlijke materialen. We spelen in op de ontwikkeling van het jonge kind door veel actieve werkvormen en gebruik van fantasie.

Kosten: 50 euro per workshop van maximaal 1 uur, exclusief reiskosten (buiten Houten) en aanvullende materialen (declaratie binnen afgesproken budget)

4. Kinderactiviteiten bij evenementen

Wij verzorgen thematische natuuractiviteiten voor kinderen bij grootschalige evenementen, zoals modderdag of het oogstfeest.

Kosten: in overleg

5. Natuurpaden voor kinderen

Wij ontwerpen bordjes op paaltjes voor kinderroutes in de natuur. De bordjes kunnen educatief zijn of gewoon gericht op de beleving van de natuur. Zie bijvoorbeeld de beleefroute Nieuw Wulven.

Kosten: in overleg