Hazelnootkoek

Hazelnootkoek

Ingrediënten

  • 125 gr boter/margarine op kamertemperatuur
  • extra margarine of olie voor invetten
  • 100 gr suiker
  • 150 gr volkorenmeel
  • 100 – 150 gr hazelnoten of walnoten
  • Eventueel 2 eetlepels abrikozenjam

Werkwijze:

  • Vet de boterkoekvorm in, strooi er wat meel op. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Laat het evt. 10 minuten opstijven in de koelkast.
  • Druk het deeg uit op de bodem van de vorm. Duw er een opstaand randje in. Bestrooi het deeg met de noten en druk ze licht aan. Bak de koek in het midden van de oven in 25 minuten gaar en bruin.
  • Verwarm de jam met 1 eetlepel water en bestrijk hiermee de warme koek. Laat de koek afkoelen en snijd in punten.