Brandnetelcake

Brandnetelcake

Ingredienten:

  • 125 gram zacht geroerde boter
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel geraspte citroenschil/1 zakje vanillesuiker
  • 60 gram brandneteltoppen

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter, suiker, eieren, zelfrijzend bakmeel en citroenrasp/vanillesuiker in een kom. Mix tot een beslag.

Was de brandneteltoppen en doe ze in een pan. Voeg water toe tot ze onder staan. Kook dit 10 minuten. Giet af en laat de brandneteltoppen uitlekken in een vergiet. Druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Snij de brandneteltoppen fijn (of pureer met een staafmixer of blender).

Voeg de fijngesneden brandnetel toe aan het beslag. Vul de 12 cakevormpjes met het mengsel. Bak de cakejes in 25 minuten gaar en goudbruin.