Bonenburgers

Bonenburgers

In het schap met de vegetarische producten zijn ze niet meer weg te denken, linzenburgers, bonenburgers, groenteburgers. Jammer dat ze per twee in een plastic bakje verpakt zijn. Een leuke uitdaging om ze zelf te maken. Kunst is om het mengsel voldoende stevig te maken zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.

Hier volgt een basis recept waarop je naar hartenlust kunt variëren. Met glutenvrije havermout en rijst/quinoa is de bonenburger ook glutenvrij.

Ingrediënten (per 1-persoonsburger):

  • 40 gram gare rijst/couscous/quinoa
  • 10 gram havermout
  • 60 gram gare peulvruchten
  • 1/2 eetlepel ketjap/tomatenketchup
  • kruiden naar smaak (bv paprikapoeder, gember of komijn)
  • Eventueel verse kruiden zoals koriander, peterselie of oregano

Werkwijze:

  • Meng alle ingrediënten in een kom.
  • Maak nog iets fijn met de blender of staafmixer.
  • Vorm een bal van het mengsel en druk deze plat tot een burger.