Actuele activiteiten 2020

Actuele activiteiten 2020

Donderdag 22 oktober: Speurtocht door Nieuw Wulven voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Je gaat met je team op zoek naar 6 plekken in het bos. Hier vind je opdrachten die je met je team uitvoert. Het gaat hierbij om creativiteit, lef en samenwerken. En natuurlijk lol en af en toe improviseren. Hoe meer opdrachten klaar, hoe meer marshmallows je verdient. Na afloop maken we een vuur en mogen jullie de marshmallows roosteren. Tijd 14-17 uur. Het is een gratis herfstvakantie activiteit. Aanmelden (als team) via jonginhouten@vanhoutenenco.nl.

Zondag 4 oktober: Wildplukken voor gezinnen, 11-14 uur, Fort ’t Hemeltje. We zijn te gast op het fort en gaan op zoek naar eetbare kruiden en herfstvruchten. Hiermee bereiden we een heerlijke herfstlunch, die we gezamenlijk op het fortterrein opeten. Deelname gratis, aanmelden noodzakelijk. Meer informatie en aanmelden via info@groenemaatjes.nl.

Zondag 30 augustus: Wildplukken voor gezinnen. We verzamelen bij Fort WKU en lopen hiervandaan de gedekte weg in om verschillende wilde planten en bloemen te verzamelen. Op een schaduwrijke plaats op de Fort wal richten we picknickplaats in. Hier gaan we een heerlijke maaltijd bereiden van de oogst en deze samen opeten. 11-14 uur, deelname gratis, aanmelden noodzakelijk.

Donderdag 20 augustus – Bushcraft. Deze zomervakantie nemen wij basisschoolkinderen de natuur in voor een bushcraft avontuur. Hierbij leer je de belangrijkste skills om te overleven in de natuur. Hoe kom je aan schoon water en kun je dit veilig drinken? Hoe bouw je de beste hut? Wat kun je allemaal eten en waarom is een vuur zo belangrijk. In de ochtend (10-12 uur) gaan we op pad met de jongste kinderen (6 t/m 8 jaar). In de middag (14-16 uur) zijn de oudste kinderen (9 t/m 12 jaar) aan de beurt. We werken met groepen van 10 kinderen. Deelname is gratis. Wel van tevoren aanmelden. Voor meer informatie en aanmelden stuur een bericht naar info@groenemaatjes.nl.

Woensdag 12 augustus en donderdag 13 augustus – Wildplukken voor kinderen. Deze zomervakantie nemen wij basisschoolkinderen de natuur in voor een wildplukexpeditie. Dat je brandnetels kunt eten heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord. Misschien weet je ook al hoe je deze prikkende plant het beste kunt plukken. Maar wist je dat er veel meer eetbare planten gewoon in het bos te vinden zijn? Wij gaan samen op pad in Nieuw Wulven en leren jullie verschillende eetbare planten. Ook laten we jullie mooie plekjes zien waar je het beste planten kunt plukken. Vervolgens gaan we samen lekkere gerechten maken van de oogst. We sluiten af met een gezellige picknick samen. We werken met groepen van 10 kinderen. De activiteit duurt van 10-12 uur. Deelname is gratis. Wel van te voren aanmelden. Voor meer informatie en aanmelden stuur een bericht naar info@groenemaatjes.nl.

Vanwege de hitte hebben we de activiteit vervroegd naar 9 uur (tot 11 uur) en gaan we alleen op 12 augustus. De activiteit van 13 augustus vervalt dus.

18 juli – 30 augustus – Roodkapje – speurtocht voor gezinnen. Deze speurtocht gaat grotendeels over het Klompenpad Kids en geeft een eigentijdse versie van het bekende sprookje. Jullie ontmoeten een vriendelijke wolf en gaan op zoek naar geneeskrachtige kruiden voor oma. Ondertussen beleven jullie allerlei avonturen in het bos. Deze activiteit kun je zelfstandig met je gezin ondernemen. Vanaf 18 juli tot en met 30 augustus 2020 is de speurtocht beschikbaar op onze site.

Zondag 28 juni – Wildplukken voor gezinnen. We verzamelen bij het NME (Keercamp 13) voor een korte fietsexcursie langs de eetbare natuur in de directe omgeving van Houten. Onderweg verzamelen we diverse eetbare planten en bloemen. Bij terugkomst gaan we samen een zomerse lunch maken van de oogst en gaan we picknicken op de bloemenweide. 11-14 uur. Deelname gratis, aanmelden noodzakelijk.

Di 2 en do 4 juni: Wildplukdagen voor BSO. Doorlopende activiteit voor BSO groepen. In samenwerking met Staatsbosbeheer. De activiteit vindt plaats in Nieuw Wulven.  We gaan op zoek naar eetbare planten voor de soep. We maken kruidenboter en we bakken broodjes boven het vuur. Aanmelden via info@groenemaatjes.nl. Kosten 50 euro per groep (t/m 10 kinderen. Extra kinderen 5 euro p.p.).