Activiteiten BSO

Activiteiten BSO

Na een drukke dag school willen kinderen graag naar buiten om te sporten, spelen en ravotten. Vrij spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Wil je de kinderen laten spelen in het groen en met natuurlijke materialen, dan kun je bij ons terecht voor diverse natuurworkshops. Wij verzorgen maatwerk. Dit houdt in dat de BSO het thema of kader aandraagt en dat wij hiervoor een workshop ontwerpen. Hierbij houden we rekening met de ontwikkelingsfase van de kinderen. Het resultaat is een actieve, speelse workshop waarin kinderen ongemerkt over de natuur leren.

Tijdens de voorjaarsvakantie en de meivakantie bieden wij het onderstaande keuzeprogramma. De activiteiten zijn te boeken via info@groenemaatjes.nl. We bespreken dan de wensen en kiezen de datum, tijd en locatie in onderling overleg.

Voorjaarsvakantie (27 februari t/m 1 maart 2019):

  1. Natuursprong; spelen tot je groen ziet. Actieve spelen in en met de natuur. We maken gebruik van diverse zoek, tik en renspelen waar we een eigen natuurdraai aan geven.
  2. Dierenvriendjes; maak spelenderwijs kennis met de dieren van het bos. Met de jongere kinderen volgen we de beleefroute en doen daarbij passende activiteiten waarin ze de dieren en hun gedrag nabootsen. Voor de oudere kinderen hebben we een speurtocht waarbij ze van alles te weten komen over de dieren in het bos.

Meivakantie (23-25 april):

  1. Wildplukdagen: maak soep boven het vuur, bak een broodje en maak kruidenboter van zelf geplukte wilde kruiden.

Locatiespeelbos Nieuw Wulven (start parkeerplaats aan binnenweg). Andere locatie mogelijk in overleg.

Duur: 1 tot 1 ½ uur

Groepsgrootte: max 20 kinderen

Kosten: 50 euro per workshop aan een groep t/m 10 kinderen. Extra kinderen 5 euro p.p. Exclusief reiskosten (voor locatie buiten Houten) en aanvullende materialen (declaratie binnen afgesproken budget).