Veganisten

Veganisten

In maart 2020 heb ik meegedaan met de vegan challenge. Ik begon vanuit groene motieven (minder milieubelastend). Hoe meer ik erover las, hoe belangrijker ook dierenwelzijn en sociale motieven voor mij werden. Daarnaast merkte ik dat het goed was voor mijn eigen gezondheid. Hoe fijn is het om nooit meer last te hebben van obstipatie en een droge huid!

Sindsdien eet ik bijna altijd plantaardig. Ik vind het leuk om anderen te inspireren. De beste manier hiervoor is samen plantaardig eten of vegan recepten uitwisselen.

Op deze pagina vind je mijn favoriete vegan recepten. Naast smakelijk zijn de gerechten ook praktisch. Niet iedereen is even handig in de keuken. Ook ontbreekt het vaak aan de tijd om uitgebreid te koken. Verder wil je soms koken met wat je op voorraad hebt of wat uit de tuin komt.

Ontbijt:

  • Havermout inspiratie (diverse lekkere combinaties die je op het moment zelf kunt koken of klaar kunt zetten als overnight oats)

Lunch:

  • Groentenspreads (een goede manier om meer groenten toe te voegen aan je lunch)

Avondmaaltijd:

  • Bonenburgers (Erg makkelijk om zelf te maken. Past ook bij zero waste. Gezond en goedkoop.)