Ouderen

Ouderen

Wij hebben uitgebreide ervaring met natuuractiviteiten voor ouderen met dementie. Deze doelgroep kan vaak niet meer zelfstandig naar buiten, terwijl de natuur de fysieke en mentale gezondheid van ouderen verbetert. (Hersen)onderzoek heeft aangetoond dat dit deels terug te voeren is op de rustgevende werking van de natuur. Bij mensen met dementie kan natuurbeleving bovendien nog gebruikt worden om te reminisceren. Om deze ouderen toch zoveel mogelijk met de natuur in aanraking te laten komen, bieden wij het volgende:

  1. Natuuractiviteiten voor ouderen: we brengen de natuur naar binnen en gaan die beleven met alle zintuigen. Nadruk op de natuur van het seizoen en de natuur van toen. Hierdoor zijn er volop mogelijkheden om te reminisceren.
  2. Frisse neus, heldere geest: een ommetje in een park waarin we de natuur van het moment beleven met alle zintuigen.

Verder dragen wij onze ervaring met natuurbeleving voor ouderen graag over op professionals en vrijwilligers in de ouderenzorg. Hiervoor bieden wij o.a. de volgende workshop:

  1. Workshop “Ouderen in het groen”: Dit is een praktische workshop voor vrijwilligers, mantelzorgers en professionals in de ouderenzorg. Tijdens deze workshop leer je werkvormen om met ouderen de natuur om je heen te beleven.

Combinaties van deze producten of variaties hierop zijn mogelijk. Wij leveren graag maatwerk. Neem contact op via info@groenemaatjes.nl. In een intakegesprek bespreken we de wensen, mogelijkheden en randvoorwaarden.