Ouderen

Ouderen

Ook voor ouderen is het belangrijk om voldoende buiten in de natuur te bewegen. Helaas is dat niet meer altijd even vanzelfsprekend. Door dementie wordt het moeilijk om zelf initiatief te nemen. Ook eenzaamheid en lichamelijke gebreken houden mensen soms aan huis gekluisterd. Voor iedereen die een drempel ervaart om naar buiten te gaan bieden wij diverse activiteiten. Dit is natuur en gezondheid pur sang. Gedreven door de ambitie om onze medemens te helpen.

Alle zintuigen worden tijdens onze activiteiten gebruikt om de natuur te beleven. De activiteiten zijn gelaagd, waardoor we in kunnen spelen op de fysieke mogelijkheden en de inhoudelijke interesses van de deelnemers. We variƫren bijvoorbeeld in de lengte van de wandelstukken en in het tempo. Observeren en ontdekken speelt een belangrijke rol bij de informatieoverdracht. Zo kunnen wij gericht aanvullen met verhalen en feitjes. Hierdoor zijn de activiteiten leuk voor iedereen, ook voor vitale ouderen.

  1. Frisse neus, heldere geest Een wandeling door het lokale groen voor mensen met dementie of NAH en hun mantelzorger.
  2. Ouderen in het groen Een workshop voor zorgmedewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers. Tijdens deze workshop maak je kennis met diverse werkvormen voor natuurbeleving. Deze zijn direct toepasbaar in de omgang met ouderen met dementie.
  3. Wildplukwandelingen Een langere wandeling door het lokale groen. Tijdens de wandeling leren wij de deelnemers eetbare planten herkennen. Uiteraard zullen we onderweg ook proeven. De wandeling wordt afgesloten met koffie/thee en wat wildpluk-lekkers