Natuurlessen

Natuurlessen

waterdiertjes2

Wij helpen uw basisschool graag met het vormgeven van het natuur en techniek onderwijs, van losse lesmodules tot schoolbrede projectweken. Aansluiting op de kerndoelen en maatwerk. Onze lesmodules gaan uit van ervaringsgericht leren met alle zintuigen. Tijdens de lessen gaan de kinderen naar buiten of we brengen buiten naar binnen in de vorm van inspirerende natuurlijke materialen.

Voor de volgende thema’s hebben wij lessen klaar staan. Deze lessen bestaan uit een instructie filmpje voor het onderzoek, uitleg voor de leerkracht en een werkblad voor de leerlingen. Wilt u hier gebruik van maken, stuur dan een email naar info@groenemaatjes.nl:

  1. Experimenten over het groeien en ontkiemen van bonenzaadjes. De les voor groep 3-4 gaat in op het ontkiemen en groeien zelf. De les voor groep 5-6 laat de leerlingen nadenken over de rol van licht. Dit is een mooie introductie op fotosynthese. De les voor groep 7-8 gaat de rol van het licht nader onderzoeken. Heeft de kleur van het licht effect op de ontkieming en de groei van planten?